Zingen

Afgelopen week zongen bijna 900 jongeren in een groot voorjaarsconcert in de Oosterpoort in Groningen. De eerste klassers zongen popmuziek, de tweede en derde klassen speelden jembé ritmes, dansten en zongen zelfgeschreven nummers. De oudste middelbare scholieren zongen het Requiem van Michael Haydn. Onze dochter en neef zongen mee, hoewel ze echt niet altijd de maandenlange repetities waardeerden.

Meewerken aan 3 concerten als jongere is niet alleen een belevenis, het is ook doorzetten, weerstand in jezelf overwinnen en je eigen stem vinden. Heel belangrijk in de rest van je leven! Als toehoorder vond ik het ontroerend en zo ontzettend moedig van deze jonge mensen om in de spotlights te staan. 
Laten wij dat ook doen: het beste uit onszelf halen en dat laten zien aan anderen. Met dat voorbeeld inspireer je anderen ook hun mooiste lied te zingen.