Voornemen

Ieder mens heeft een bepaalde uitstraling. Als je met goede voornemens het nieuwe jaar bent ingegaan, straal je dat onbewust uit. Als je ontevreden bent over je leven of verdrietig, dan draag je dat ook uit. In je woordkeus en je ogen zit vaak al veel informatie over wat je van binnen voelt. 

Veel voornemens stranden in de loop van het jaar, doordat oude patronen in ons zo hardnekkig zijn. Maar als je jezelf eens echt in de spiegel aankijkt, en afvraagt: waar ben ik niet tevreden over? Welk patroon zit eronder? Zonder het weg te willen hebben, kun je er een paar weken gewoon naar kijken, oordeelloos. Als dat gelukt is, en je over een paar weken er nog steeds ontevreden over bent: zendt er af en toe een gedachte naartoe als ‘ik zie je’ of ‘het is goed’. Misschien komt er dan onder het patroon iets tevoorschijn, waar je je nog niet bewust van was. Hoewel niet gemakkelijk, bevrijd je jezelf op deze manier van oude gedachten en gevoelens. Dan ga je echt stralend het nieuwe jaar in!