Onvoorwaardelijke liefde

‘Wat wenst u mevrouw?’ met veel bravoure verschijnt de geest uit de magische lamp, ‘Uw wens is mijn bevel’, vertelt de geest nederig. ‘Oh machtige geest! Ik zou zo graag een man ontmoeten die mij onvoorwaardelijk lief heeft!’  
De Geest zwaait magisch met zijn toverstaf, en begint dan verschrikkelijk hard te lachen: ‘Lieverd, heb je wel goed genoeg nagedacht over die wens?’ Het meisje kijkt hem verbaasd aan. 

‘Luister nou eens naar wat je vraag. Jouw vóórwaarde voor je toekomstige man is dat hij ónvoorwaardelijk van je houdt!  Dus de voorwaardelijkheid die jij juist uit je relatie wil hebben, bouw je er bij deze al in!’ 
‘Eeeeuh’ bloost het meisje. 

‘Lieverd,’ zegt de geest minzaam, ‘onvoorwaardelijke liefde is nooit iets wat je kunt vragen. Het is iets wat je enkel kunt geven. Trouwens, als jij in staat bent om onvoorwaardelijk van iemand te houden, dan maakt het ook niet meer uit of dat wederzijds is. Jij houdt namelijk zónder voorwaarde van die ander. Weet je dat dat ook heel veel rust geeft voor jezelf? Onvoorwaardelijke liefde is heel waardevol, maar het moet uit jou komen, niet uit de ander. Helaas, deze wens zal je zelf moeten vervullen.’