Bouwen

Sommige mensen kunnen het heel goed. Langzaam aan iets bouwen, en geduldig het moment afwachten totdat het einddoel eindelijk in zicht komt. Bijvoorbeeld opleidingen volgen om uiteindelijk een carrièreswitch te maken. Of een netwerk van professionals en invloedrijke personen om zich heen bouwen, wat pas jaren later echt opdrachten gaat opleveren. 
Ik ben er niet zo goed in, om geduldig te wachten, terwijl ik het einddoel al voor me zie staan. In een droom had ik al een groot nieuw huis gezien, maar daarna moest ik nog 5 jaar wachten en huizen bezichtigen, voordat eindelijk ons bod werd geaccepteerd.

In deze hoogspanningsperiode lijkt geduld een steeds zeldzamer goed. Misschien is geduld te oefenen, bijvoorbeeld met iedere avond een zinnetje: ‘Het gaat komen.’ Of iedere kleine stap heel bewust te doorleven. Ik ga oefenen!