Het juiste spoor

‘Kijk, zie je dit treinspoor?’ vraagt mijn buurman die machinist is, ‘Grappig, he? Het loopt parallel aan dat spoor ernaast, maar op dit spoor moet je 140km/h rijden. Die daarnaast is begrensd op 100 km/h omdat die bedoeld is voor stoptreinen.’ 
‘Zo….’, mompel ik wat ongeïnteresseerd. ‘Je moet dus,’ lacht mijn buurman, ‘níet met een stoptrein op dat snelle spoor gaan rijden want rammel je compleet uit je voegen!’ Hij lacht opgewekt. 

Mijn interesse in treinen is niet heel groot, maar wat hij nu zegt vind ik wel typisch…. ‘Ben ik wellicht ook een stoptrein die op een intercity spoor aan het rijden is?’ vraag ik mezelf af. Het gaat me soms veel te snel allemaal. Tijd om even ergens te stoppen heb ik niet, maar het lukt me ook niet om er iets aan te doen. Wellicht volg ik gewoon het verkeerde spoor?  

Welk spoor volg jij? Is het wel jouw eigen route die je volgt?