Patroon

Sommige vervelende situaties kom je vaker tegen in je leven en werk. Een lastige collega die anders reageert dan je zou willen, een dominant persoon die zorgt dat jij op een bepaalde manier reageert die je niet wilt, afscheid nemen van dierbaren terwijl je er nog niet aan toe bent. Vaak zijn die situaties levensthema’s die telkens op een andere manier door jou beleefd en gevoeld worden.

Als je het inzicht hebt gekregen wat een levensthema voor je is, kun je beter zien hoe je reageert. De volgende stap is niet-oordelend naar jezelf te kijken. Je weet immers dat je in een patroon handelt zonder dat je het wilt. Daarna kun je de personen in jezelf bedanken voor de les en als het ware symbolisch uit het patroon stappen. Nu ben je verantwoordelijk voor het vervolg en de nieuwe manier waarop je gaat reageren. Makkelijk? Nee, maar bevrijdend zeker!