Trouw

Wat is trouw zijn? Bijvoorbeeld als je voorganger van alles heeft opgebouwd. Het team staat, de idee is goed uitgewerkt. Wanneer je als leidinggevende het bouwwerk dan voortzet, kan het zo zijn dat je toch hobbels meemaakt. Zelfs als je doorzet. Zelfs als je trouw bent aan de oorspronkelijke idee van de organisatie.

Maar voortgang wil ook zeggen transformeren en vernieuwen. Dat betekent soms afscheid nemen van collega’s en werkzaamheden. Zelfs het doel van het bouwwerk kan zich vernieuwen. Blijf je dan trouw aan de oorsprong? Of werk je mee aan de verschuiving van het doel voor het grotere geheel? Soms zie je niet waar het toe leidt, maar is het belangrijk je te laten leiden door de verandering. Want wellicht vind je op die manier wel je eigen bron.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *