Groei

Sinds ik een aantal groenten verbouw in een moestuintje, begin ik anders naar groei te kijken. Het grappige is namelijk dat je vrij weinig hoeft te doen om een groente te laten groeien. Het enige dat je hoeft te doen, is er voor te zorgen dat de groente voldoende ruimte houdt om verder te blijven groeien en dat ze voldoende water krijgt bij droogte. De rest doet de natuur zelf, je hoeft hier niets meer voor te doen.

Ook onze talenten en kwaliteiten liggen in ons te wachten om tot bloei te komen, zoals de groente in potentie al in het zaadje verscholen ligt. We hoeven alleen maar:

  • voldoende ruimte te bieden in de agenda (onkruid verwijderen)
  • zodat we tijd en aandacht kunnen besteden aan dat wat het belangrijkst voor ons is (water geven)
  • niet uit te stellen wat vandaag al gedaan kan worden (de slakken weghalen)
  • er verder niet aan te komen met onze piekergedachten (niet aan de groente te gaan trekken om het sneller te laten groeien). 

Alles wat je bezit aan talenten en kwaliteiten zit al in je en komt vanzelf tot bloei, wil tot bloei komen, door in vertrouwen voor de juiste groeiomstandigheden te blijven zorgen. 

Voor welke groeiomstandigheid (ruimte, tijd/aandacht of daadwerkelijk tot handeling overgaan) wil jij de komende twee weken meer gaan zorgen? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *