Hoop

We hopen allemaal wel iets, op een fijne relatie, op een goede toekomst. Hoop doet leven, nietwaar? Maar soms neemt het leven je iets af, of moet je er harder voor werken dan je gedacht had. Dan is het soms moeilijk je verwachting over die goede uitkomst los te laten. Als je je daardoor terneer laat drukken, geloof je als het ware dat je recht had op die goede uitkomst. Verwachtingen en behoeften kunnen je soms meer vasthouden, dan wat er werkelijk gebeurt.

Als je toch wilt hopen, verwacht dan het onverwachte. Als op je levenspad een deur dicht gaat, ga op zoek naar het raam dat is open gezet. Want het onverwachte geeft je een openheid naar het Leven zonder teleurstellingen. Die openheid is ware vrijheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *