Pispotten-praat

‘Oh, pardon’, roep ik geschrokken als ik op de mannen WC een kloeke toiletjuffrouw bezig zie. Met twee gehandschoende handen staat ze in een urinoir te wroeten.
‘Kijk!’ roept ze tevreden als ze haar handen eruit haalt, ‘nu zit er een sticker van een vlieg ingeplakt!’ 
‘Ja,’ mompel ik, ‘ik zie het, waarom eigenlijk?’ 
‘Omdat die mannen zoals jij maar wat rond spetteren in die pot! Nu hebben ze een doel om naartoe te pissen. Zonder doel kunnen mannen geen richting bepalen.’ 

Ik pak snel mijn opschrijfboekje: ‘Je kunt geen richting bepalen als je geen doel hebt’, schrijf ik op. Wat een wijsheid! Ben jij ook op zoek naar een richting in je leven? En…. heb je dan wel al een doel voor jezelf gesteld? Als je een doel hebt, wordt de richting geven en houden opeens simpeler. Vraag maar aan de toiletjuffrouw! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *