Dan opent hij een raam…

‘Doe verdorie die deur open!!!!!’ Met ferme vuistslagen bonkt de man op de eikenhouten deur.  
‘Hihi,’ grinnikt de non die net voorbij dribbelt, ‘wat bent u aan het doen, meneer?’ 
‘Waar lijkt het op?’ gromt de man boos, ‘ik probeer ze ervan te overtuigen dat ze die rot deur voor me openen.’ 
‘En, werkt het?’ 
‘Nee! En ik bonk al weken!’ 
‘Al weken? Jemig…. En denkt u dan dat het heel zinvol is om nog een paar weken door te bonken?’ 

‘Eh, nee…’ zucht de man terwijl hij even ophoudt met bonken, ‘maar dit was de deur waar ik al jaren doorheen ging. Dit is de route die ik me als mijn levenspad had voorgesteld. Maar, om in uw woorden te spreken,’ de man kijkt verdrietig naar de non, ‘God heeft deze deur gesloten.’ 

‘Kent u het spreekwoord dan niet, meneer? Als Hij een deur sluit, opent hij een raam. Wellicht is het zinvoller om te gaan zoeken naar het raam wat ergens open staat. Misschien komt het op hetzelfde levenspad uit, wellicht op een heel ander. Maar in alle gevallen is ‘zoeken’ een positieve energie en wat u nu doet levert alleen maar frustratie op. Zal ik even met u meezoeken?’  
‘Graag,’ mompelt de man terwijl hij langzaam zijn rug recht om weer op pad te gaan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *