Een mooie omweg

We kunnen niet zelf kiezen wat het leven brengt, maar wel wat onze reactie hierop is. Soms is er onverwacht een lastige situatie en lijkt deze als het ware een omweg te vormen, die je tegen je zin in moet gaan en vertraging oplevert op je weg. 

Vanuit het perspectief van de eigen gestelde plannen en doelen is dit misschien wel het geval, maar vanuit een ruimer perspectief kan de situatie ook een heel andere betekenis krijgen. Die betekenis is voor mij: wat er ook op je pad komt, het maakt allemaal onderdeel uit van de weg die je gaat. En wat je niet had gepland of gewild, kan tot nieuw inzicht leiden. 

Zoals je op weg naar je vakantiebestemming een omleiding tegenkomt, maar door die omleiding wél langs een mooi dorpje komt, dat je anders niet gezien zou hebben.
Er is geen scheiding tussen de weg en een omweg. Waar je ook vandaan komt, waar je ook bent of naar toe gaat, je bent altijd onderweg. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.