Kip of ei

‘Dag kip!’ 
‘Dag mens.’ 
‘Wie was er nou eerder, Kip, jij of je ei?’ 
‘Doet er niet toe, mens.’ 
‘Maar ik pieker er al sinds mijn lagere school over.’ 
‘Goed zo, mens. Het is een uiterst belangrijke vraag!’ 
‘En net zei je nog dat het antwoord er niet te doet!!’ 

‘Klopt, maar de vráág wel! Antwoorden zijn niet zo interessant. Vragen! Daar gaat het om. Een mens die stopt met vragen, verliest precies dát wat hem mens maakt. Dus twijfel, mens! Is die maaltijd écht goed voor je? Is deze baan écht wat je gelukkig maakt? Doe je wel precies dat, waarvan je hoopt dat ze je na je dood van zullen herinneren?’ 
‘Dat is zwaar, Kip, dat twijfelen!’ 

‘Welnee. Zwaar of niet zwaar is een keus. Je kunt twijfel naar beneden trekken, dan wordt het depressie. Je kunt het ook omhoog werken, dan wordt het verbazing. Die laatste is goed. Geef nergens een naam aan, maar verbaas je.’ 
‘Jemig, wat een bijzonder gesprek is dit, Kip’ 
‘Goed zo, dát is verbazing. Je bent goed bezig, mens.’ 
‘Fijne Pasen, Kip.’ 
‘Jij ook, mens.’ 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.