Brood bakken

Het leven is als brood bakken. Je pakt de ingrediënten bij elkaar, meet de hoeveelheden, kneedt het deeg, krijgt vieze handen, laat het deeg rijzen en gebruikt de ovenwarmte om het brood te bakken. Je weet pas of het een goed deeg was, als je het resultaat proeft.

Zo is het ook met het leven. Je maakt plannen en onderneemt stappen, studie of werkervaring, om je doel te bereiken met de kwaliteiten die je nu hebt. Daarbij laat je het resultaat los aan het eind in de oven van Het Leven, om het doel vast te houden. Je weet immers niet of je eigen onderneming gaat bloeien, danwel of je de promotie krijgt, waar je op hoopt. Maar dat geeft niet, ook als je getest wordt op uithoudingsvermogen, vertrouw op je verbeelding of ingeving. Vertrouwen houden in iedere stap geeft het beste resultaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *