Verleden

Als bij een boom een vreemd voorwerp te dicht in de buurt staat, bijvoorbeeld een houten paal, een dikke spijker of iets veel groters, kan hij die niet wegduwen. De boom groeit door, omdat hij niet anders kan. Dus langzamerhand groeit de stam om het lastige voorwerp heen. De boom pakt de pijn als het ware vast en neemt het in zich op.

Dat is voor ons geen makkelijke opgave. Ons ego wil het liefst van de pijn weg, en naar het plezier toe. Ook als de huidige omstandigheden pijnlijke herinneringen, gedachten en gevoelens naar boven brengt. Het pijnlijke verleden kan je soms overspoelen. Hoewel het zeer doet of verdriet brengt, kun je in plaats van wegrennen ook de golf over je heen laten komen en je eigen kracht leren kennen. Je kunt blijven doorgroeien in moeilijke tijden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *