Als de bloemen bloeien…

‘Ik vind januari en februari altijd zulke lastige maanden,’ vertrouwt een ouder mij op het schoolplein toe, ‘dan groeit er nog niks. Alles is grijs. In maart, als het weer groen wordt, dan begin ik weer te leven.’ 

Ik heb lang nagedacht over wat zij zei. Ik ken dat gevoel helemaal niet. Juist in deze tijd ervaar ik overal de belofte van het voorjaar. In mijn hoofd zie ik al de bloemen, de wilgenkatjes waar de eerste bijen omheen zoemen, de groene grassprieten die sluiks van onder een steen tevoorschijn komen. Prachtig! 

Als het april is kan ik rondwandelen in de pracht van het voorjaar zoals die zich op dat moment ontvouwd. Nu al kan ik rondwandelen in een voorjaar in mijn hoofd waar elke bloem de vorm kan aannemen die ik graag wil zien. 

Wil je genieten, zonder afhankelijk te zijn van wie of wat dan ook? Dan nodig ik je uit! Ga je mee op safari in je eigen fantasie?  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *