Kapot

Als ik op de snelweg rijdt, zie ik het af en toe staan. ‘Alles gaat kapot!’ staat er in grafitti op een brug. Met alle lockdowns is dat ook wel een ware uitspraak voor veel ondernemers. Velen hebben hun pensioengeld zien verdampen in de afgelopen 2 jaar. Maar ook voor jonge mensen en klimaat gaat er veel kapot op het moment. Met recht een crisis te noemen, alsof een tsunami aan problemen over ons heen valt. En dat is ook zo!

Toch moet ik bij deze uitspraak altijd denken aan de natuur, waarin na uitbundige bloei in de herfst en winter steeds alles weer vergaat. Is onze cultuurperiode ook in de herfst beland?

Bij een tsunami aan problemen kun je niet meer wegkijken of hopen dat het voorbij gaat. In onze reactie op de problemen zit het antwoord: zit je bij de pakken neer, of maak je duurzame keuzes en pak je aan wat er is? Hoeveel heb je nodig en geniet je van kleine mooie dingen? Dan ben je rijk! Rijkdom zit namelijk in je hart, en niet in de buitenwereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *