Échte goede daden

Sint Maarten deelde zijn mantel, Sinterklaas deelde zowat al zijn spullen, en met kerstmis delen we ook nog eens onze liefde. Of niet? Want hoe onbaatzuchtig deel je eigenlijk? Geef je echt iets weg? Of ‘koop’ je complimenten, lof en verering? 

‘Als je iets terugverlangt voor je goede daad, ben je geen weldoener, doch slechts een koopman’, zo las ik ooit. Ik denk dat er grote waarheid in die zin zit. Kun je iets weggeven, een glimlach, een cadeau of je liefde en het accepteren als diegene daarna nooit meer wat van zich laat horen? 

Het is wellicht een leuk uitdaging voor de kerst: geef ééns één waardevol ding weg, zonder er ook maar iets voor terug te willen. Kun je genieten van de kracht van het schenken alleen? Laten we het proberen. Eén ding maar. Doe je mee? Dan maken we samen de wereld nóg iets mooier!  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *