Persoonlijke lockdown

Niemand heeft er nog zin in. Weer een winter lang vol maatregelen. En als je met Corona in aanraking komt, ga je ook nog eens in quarantaine. Naast dat alle plannen voor je werk, school en privé doorkruist worden, kun je alle basis zaken zoals boodschappen niet meer zelf doen. Een rare ervaring! En dan nog maar hopen dat je niet ziek wordt.

Ons verlangen om leuke dingen te doen en onze wensen worden danig op de proef gesteld. Nu ik er zelf mee te maken heb, vraag ik me af of ik eerder wel genoeg van de vrijheid genoten heb. Eén voordeel heeft het wel. Het niet krijgen wat je verlangt, dus je heb-spier trainen in het niet krijgen, is jezelf kunnen inperken. Misschien doen we onszelf en de planeet daar een heel groot plezier mee. 

Eens zei iemand tegen me: De meester toont zich in de beperking. Juist als je veel wilt of veel te geven hebt, is de meester altijd zichzelf en zijn wensen de baas. Daar oefen ik op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *