Wees jezelf, broeder

Stel nou eens dat je geboren wordt met precies de juiste vaardigheden om precies dát te doen wat jouw taak is in dit leven. En dat je precies de juiste eigenschappen mee krijgt om vrienden te worden met díe mensen die jou daarbij kunnen helpen. Dat zou best efficiënt zijn! En dus kan het zo maar eens waar zijn, want de hele natuur is een wonder van efficiëntie. Wat wij aan werk kunnen verzetten met de energie uit één boterham met pindakaas, dat doet geen machine ons na! 

Maar… dan worden we volwassen en bedenken we dat we ons ‘anders’ voor moeten doen dan we zijn. Want ‘wie we echt zijn daar zit toch niemand op te wachten’, of ‘eigenlijk is mijn échte-ik niet goed genoeg’. En dus gaan we ons voordoen als totaal iemand anders. 

En dan komt het Lot. En het Lot zet, zoals afgesproken, precies de goede mensen op je pad, die je nodig hebt om gelukkig te worden. Maar: ze herkennen je niet. Jullie hebben geen ‘klik’ omdat je, met je zelf bedachte eigenschappen, de mensen afstoot die écht wat voor je zouden kunnen betekenen. En zo worstel je je door het leven, je hopeloos afvragende waarom je het allemaal alleen moet doen. 

Maar, lief medemens: wees nu maar jezelf! Dán kom je echt de mensen tegen die je nodig hebt en die je verder helpen op je levenspad. Wees jezelf, broeder. Wees en blijf alleen jezelf.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *