Bergen

Bovenop de berg stond ik in Zwitserland samen met ons gezin deze zomer. Zo’n prachtig uitzicht over de dalen en besneeuwde bergtoppen! Als we toch eens dagelijks zo’n overzicht over ons eigen leven konden hebben, dat zou ons weer verder helpen om de juiste keuzes te maken. Bedacht ik me terwijl we een bergpad afliepen richting een bergpas. 

Bij het stijgen en dalen kwamen we onderweg een Romeinse weg tegen, waar we overheen liepen. Een weggetje van eeuwenoude keien door de bergen, waar je zo de karren en soldaten voorbij zou zien trekken. Het was net of we door de tijd heen liepen. Grote basaltblokken om een naar beneden stortende waterval over te steken. Wisten de makers van deze Romeinse weg dat hun bergpad 2000 jaren later nog door mensen bewandeld zou worden?

Als je dus nu iets creëert, iets schrijft, schildert, muziek maakt, een organisatie opzet, een gebouw of brug bouwt: wie weet doorstaat het de tand des tijds veel langer dan je denkt. Wie weet inspireer je toekomstige generaties ermee. Creëer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *