Maak meer fouten!

Wanneer maak je de meeste fouten? Wanneer struikel je op je levenspad? Bij kleine kinderen zie je dat letterlijk: zodra ze leren lopen, struikelen ze met regelmaat. Kortom: je maakt de meeste fouten, als je iets nieuws aan het ontwikkelen bent. Waarom zijn er dan toch managers die fouten van medewerkers niet tolereren? Het toont slechts aan dat ze zich aan het ontwikkelen zijn. En dat is toch prachtig? 
Het mooiste wat je als mens kunt bereiken, is je potentieel volledig te ontplooien. Daarvoor moet je nieuwe dingen ontwikkelen. En elke keer zul je struikelen. Maar in plaats van jezelf op je vingers te (laten) tikken, kun je bij elke fout denken: ‘Kijk, ik ben wat nieuws aan het leren. Goed he?’ 
In de missie/visie van onze zorgboerderij staat: ‘Fouten maken mag. Het is een teken dat je iets nieuws aan het ontwikkelen bent, en dat verdient onze respect!’ 
Welke fout ga jij deze week durven te maken?  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *