Moedig

In deze tijd wordt er veel gesteggeld over wat waar is en wat niet. Nep nieuws en elkaar bestrijdende berichten volgen elkaar in snel tempo op. Ik geniet er ook wel weer van met hoeveel passie mensen prachtig nieuws delen over wat er wel kan en wat ook waar is.
Maar al heel snel ben ik de heftigheid beu en zoek gauw voor mij inspirerende mensen en teksten op, zoals van Jiddu Krishnamurti, een Indiase wijze man uit de 20ste eeuw. Hij begon als leider van de Theosofen en toen hij daar afstand van nam, bleef hij lezingen geven over de gehele wereld, kijk maar eens op Youtube. Hij zei: ‘Niemand kan je naar de waarheid leiden. Waarheid komt pas tot je wanneer je de kunst van het luisteren en zien hebt ontwikkeld, waar liefde en compassie is, wat een eigen intelligentie heeft. Volg niemand. Heb een vrije geest.’
Daar is kracht voor nodig. Als je oog en oor houdt voor alle ontwikkeling om je heen, empathie behoudt in alle opzwepende verhalen van mensen, dan kun je je geest vrijhouden. Wees moedig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *