Uitzoomen

Als je onrust of ontevredenheid voelt over waar je mee bezig bent, kun je 2 dingen doen: het heel lang negeren en van je af gaan slaan, of eens een lange wandeling maken en stilstaan bij dat gevoel. Spanning, onrust en gevoelens van ontevredenheid zijn vaak signalen van een onderliggende waarde die in de verdrukking komt. Als je daar geen aandacht aan geeft, zet het zich vast in je lichaam en kan ontwikkelen tot chronische spanning.
Dus schud het los door er aandacht aan te besteden. Zoom als het ware uit en kijk naar jezelf vanaf een afstandje in je werk en privé leven. ‘Is wat ik doe nog steeds een verrijking?’ of ‘Welke kant wil ik nog meer ontwikkelen?’ of ‘Wat dien ik los te laten om ruimte te creëeren?’ zijn vragen die je jezelf kunt stellen. En soms is het nodig duidelijk je wensen en grenzen aan te geven in je omgeving.
Aandacht geven aan ongemak vinden we niet altijd prettig, maar levert je inzicht op en uitzicht op nieuwe mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.