Kunst

Luisteren is een kunst die je moet leren. We horen de ander wel, maar zitten vaak vol met onze eigen ervaringen, verhalen en oplossingen. Echt luisteren is alleen mogelijk als je je eigen gedachten en gevoelens loslaat en zo een ruimte tussen jou en de ander creëert. Je kunt die ruimte vooral laden via je hart. Die ruimte kan zich dan vullen met compassie, met medemenselijkheid of met nieuwsgierigheid. Dat heeft een onmiskenbaar effect bij de ander, namelijk dat hij of zij zich gehoord voelt en gezien. Dat zorgt ervoor dat in de ruimte tussen jullie nieuwe mogelijkheden én wijsheid naar boven komt. Het beste antwoord dient zich dan aan, soms heel verrassend. Dus, als er binnenkort iemand naar je toe komt, ga er dan eens goed voor zitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *