Opruimen

Gisteren is de lente begonnen. Vroeger betekende dat: de grote voorjaarsschoonmaak. Alles in het huis werd uitgehangen en schoongemaakt. Heerlijk, overal kan weer lucht bij. Tegenwoordig doen niet veel mensen dat meer, maar je kunt het wel symbolisch toepassen, in jezelf bedoel ik. Zonder jezelf over een waslijn te hangen in de wind, kun je wel je gedachten en je innerlijke dialoog eens onder de loep nemen. Welke gedachten zijn niet helpend? Welke gevoelens halen je energie naar beneden?

Neem deze gedachte of dit gevoel eens, zit het ergens in je lijf? Leef je eens helemaal in in de gedachte of het gevoel. Maak het als het ware groter. En na 2 minuten laat je het weer los.
Je vervelende gedachte of gevoel is alleen een signaal, er zit een waarde onder of iets wat erkend wil worden. Daarom, als je er lucht aan wil geven: kies een vast moment op de dag, bijvoorbeeld bij het ontwaken of slapen gaan, dat je je helemaal concentreert op deze gedachte of het gevoel. En dat doe je een aantal weken iedere dag. Na verloop van tijd zul je gewaarworden welk inzicht eronder ligt. Innerlijk schoonmaken maakt je volgende levensstap duidelijker. Dat lucht op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *