Energie tanken

‘Amai, we hebben een probleem!’ roept Lambiek terwijl hij met een vliegtuig door mijn stripboek vliegt. ‘Onze brandstof is op!’ Wiske, die druk bezig is een koffer te doorzoeken roept hem toe: ‘Niks van aantrekken, Lambiekske! Gewoon doorvliegen!’ 
Grinnikend om de grap, zie ik opeens hoe vaak ik dit zelf doe: en maar doorgaan, doorgaan, doorgaan… Want er is van alles belangrijk: mijn gezin, mijn werk, het huishouden, de buurvrouw…. Maar als je alleen maar energie gebruikt en nooit eens tankt, stort je op een gegeven moment neer. Soms moet je even tijd voor jezelf nemen om ‘bij te tanken’. En als je daar geen tijd voor hebt? Neem dan een advies aan van Management grootheid Covey: ‘Je hebt geen tijd om het NIET te doen. Als je het niet doet, gaan de gevolgen je veel meer tijd kosten!’ 
Wat ga jij deze week doen om energie bij te tanken? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *