Het leven toelaten

Ik heb ervaren dat als je al je gevoel durft toe te laten, je je vrijer voelt. Verzetten tegen moeilijke emoties leidt niet tot het gewenste resultaat. De gevoelens verdwijnen niet, maar worden versterkt. Als je besluit gevoelens te ervaren zonder oordeel, hoef je ook minder angst of weerstand te voelen voor mogelijke toekomstige situaties die die gevoelens oproepen.

Pas als je ook de moeilijke en soms zware aspecten van het leven gaat aanvaarden – naast alle fijne en mooie momenten –  ontstaat er een onvoorwaardelijke liefde voor het leven zelf en voor ieder die net als jij zijn of haar weg gaat. Misschien zijn onze verschillen wel veel kleiner dan onze gemeenschappelijke deler: het verlangen naar welbevinden en verbondenheid, en het streven daarnaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *