Het obstakel op je levenspad

‘Zo te horen ligt er een dikke kiezel op je levenspad, vriend,’ grinnikte de oudere coach waar ik op de spreekwoordelijke sofa lag. ‘Daar zul je wat mee moeten doen, want stoppen met het bewandelen van je levenspad is helaas geen optie.’ 
Tot die conclusie was ik zelf ook al gekomen. De enige vraag was: wat moet ik er mee doen? Volgens de oude man was dat niet zo moeilijk: ‘Zoals ik al zei: je kunt niet stoppen waar je nu bent. Je moet door. Eén optie is om onder de steen door te gaan. Dan ga je richting depressie, burn-out. Daar kun je voor kiezen, maar leuk is anders. Als je dat niet wilt heb je nog één andere optie: je gaat er overheen. Ook dat is niet makkelijk! Het zal net zo goed afzien zijn, maar dan blijf je uit de zwaarte en kun je in ieder geval af en toe glimlachen om je eigen gestuntel.’ Hoe lastig ook, het voelde fijn om me te realiseren dat ik zelfs in deze situatie een keus had. 
Welke route ga jij volgen als je tegenslag tegenkomt? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *