Kritiek

Vorige week kreeg ik kritiek te verduren. En natuurlijk drukt dat bij mij op het pijnpunt dat ik niet goed genoeg ben. Daarna komt een stroom op gang van pijnlijke gedachten en gevoelens. In zo’n geval zijn er 4 verschillende manieren om de situatie te ontwijken: vechten, vluchten, ontkennen of slachtoffer voelen van de situatie. Alle vier ontwijkingsmechanismen paste ik toe in mijzelf. Dat zorgde ervoor dat ik meer tijd had en mijn strategie kon bepalen. Maar uiteindelijk koos ik de strategie om recht op het probleem af te gaan, en in de gesprekken excuses aan te bieden voor mijn aandeel in het probleem. Dat leverde geen oplossing op, maar voor de probleemhebber wel erkenning in dit geval.
Is er een issue in je werk of leven die je nog dient aan te gaan? Hoe kun je met oog voor jezelf en de ander het uitspreken zonder een oplossing te verwachten?

Klik hier om de Wekelijkse Wijsheid iedere maandag in je mailbox te ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *