Het licht in de wereld

Is het je wel eens opgevallen hoe krachtig licht kan zijn? Een klein lichtje, verdrijft grote duisternis. Zo’n kracht moet gekoesterd worden. En dat doen we: 40 dagen voor kerst (11-11), ontfermen wij ons als mensheid over het licht. We stoppen het in onze Sint Maarten lantaarn en nemen het mee naar ons huis. Met kerst laten we het licht stralen vanuit ons hart, als liefdesimpuls naar de wereld. En dan, weer 40 dagen later (2-2, morgen dus), geven we met Maria Lichtmis, het licht weer terug aan de wereld. Vroeger werden er op die dag walnootdoppen met kaarsvet te water gelaten, waarna het licht weer de wereld in ging. Langzaam konden de dagen weer lengen. De mens als drager van het licht, in de tijd dat de wereld donker is. Als we ons daar op blijven focussen, kunnen samen we elke duisternis verdrijven! 

Klik hier om de Wekelijkse Wijsheid iedere maandag in je mailbox te ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *