Winterslaap

Toen ik vanochtend uit het raam keek, was alles wit, een dikke laag rijp op het gras, de bomen en daken. De natuur is in rust. Voor ons, mensen in Europa, zou je dat ook kunnen zeggen nu we in lockdown zijn met een avondklok. Dat zijn we niet gewend en levert verzet op of een lamlendig gevoel, en gelukkig ook veel grappen.
Tijdens een winterslaap zijn alle plant- en lichaamsfuncties tot een minimum beperkt, en juist die pauze maakt de enorme groei en bloei mogelijk in voorjaar en zomer. De enorme verandering waar we nu in zitten, is misschien niet leuk. Maar misschien hebben we na deze periode een grote wendbaarheid en creativiteit nodig. Welke ballast draag je dan nog met je mee, die je kunt loslaten?

Klik hier om de Wekelijkse Wijsheid iedere maandag in je mailbox te ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *