Als je het ziet…

Ik houd van deze tijd van het jaar. Elke ochtend rond 7.30 uur zie ik de zon prachtig rood of goudgeel opkomen. Zonnestralen verlichten de onderkanten van de wolken, wat tot een waar schouwspel leidt. Helaas is dat alleen in deze tijd van het jaar. Dacht ik. Totdat ik me vandaag opeens afvroeg of die zonsopkomsten wellicht áltijd zo bijzonder zijn, maar dat ik ze alleen niet altijd zie, omdat ik om die tijd óf nog niet wakker genoeg ben óf te veel bezig met andere dingen! 
Ik werk op dit moment veel met jonge pubers. Ik houd van die leeftijd. Zeker als ze voor het eerst verliefd worden en hun wereld opeens de mooiste plek vinden die er bestaat. Helaas is het alleen rond die leeftijd dat je je voor de gek laat houden dat de wereld moois is. Tenminste: dat dacht ik. Wellicht hebben zij wel gelijk en ís de wereld inderdaad prachtig, maar ben ik óf niet wakker genoeg, óf te veel bezig met andere dingen om het te zien! Ik heb er voor mezelf een weekopdracht van gemaakt: elke dag één prachtig ding opschrijven. Doe je mee? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *