De menselijke maat

Efficiënt, efficiënter….. alles moet tegenwoordig zo snel en ‘lean’ mogelijk. Dat zal best goed zijn, als je je maar goed realiseert dat je de kaders voor wat ‘efficiënt’ en ‘lean’ is wel helder moet hebben. Is iets pas efficiënt als je zo snel mogelijk het resultaat om kan zetten in verkoopbare producten? Wellicht. Net zoals de gloeilampen allemaal omgezet zijn in LED lampen. Die zijn pas efficiënt! Die hebben tenminste niet het nadeel dat ze 40% van hun energie omzetten in zinloze warmte! Totdat je er langer over nadenkt… Zinloze warmte? Wanneer heb je het licht het meeste aan? In de winter. En waar heb je in de winter wel wat behoefte aan? Warmte…. Dus wat is efficiënt? Toch wel fijn als je dat helder hebt… Ik zou graag pleiten voor wat warmte in elk onderdeel van de samenleving en in elk onderdeel van elk bedrijf. Is dat Lean? Nee, vast niet. Maar wel heel menselijk. En uiteindelijk is dat toch wel heel efficiënt!  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *