Redding

We leven in een bijzondere tijd. Angst om ziek te worden, voor dreigende economische teruggang en ontslagen te worden vieren hoogtij. Niet alleen volwassenen lijden daaronder, ook kinderen worden daardoor gegrepen. In deze tijd van thuiswerken, dienen we allen onze patronen aan te passen en met onzekerheid te leven. We leven niet alleen met een corona virus onder ons, maar ook met een bestaanscrisis: het wordt heel duidelijk dat we niet juist leven. We misbruiken de natuur en onszelf voor onze begeerten. Zoals we nu in de covidcrisis moeten leren: beperk jezelf. In het Chinees bestaat het woord crisis uit de karakters Gevaar en Kans. Dat is nu heel voelbaar: we lopen gevaar, maar we hebben ook een kans om belangrijke zaken anders te doen. Zoals ons eetpatroon wijzigen naar meer duurzame maaltijden, minder te verspillen of andere groene keuzes te maken. En heel belangrijk: laat je niet vangen door paniek in deze tijd. Alleen kalmte kan ons redden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *