Hardleers

Het leven geeft ons vele lessen om te leren. Soms zijn het tegenslagen in ons leven die ons doen stilstaan en inzien dat we een andere kant op moeten. Zoals we nu in Corona tijd leven, waarin velen stilstaan – wakker worden en zien dat we met onze levensstijl echt een omslag kunnen maken.
Jouw bijdrage aan grote thema’s begint altijd hier en nu. Wil je wat doen met je worsteling of ervaring, dan gaat leren als volgt: Stilstaan > Afstand nemen > Inzicht in de essentie uit je ervaring > Oprecht voornemen tot verandering. Zo is een ervaring dan niet iets wat je overkomt maar wat je ermee doet. Zo niet, dan zal dezelfde lastige ervaring net zo lang worden herhaald tot je les geleerd is.
Je herkent vanzelf wanneer een levensles geleerd is, vaak ervaar je dat een ballast van je is afgegleden en je wilt er het liefst meer van doen. Zodra je dat kunt zeggen is de les ‘geïnstalleerd’. Nodig dan anderen uit met hetzelfde thema en help hen ook deze les te leren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *