Stress

Wellicht komt het door mijn leeftijdsfase en die van mijn peergroup, maar ik kom steeds meer mensen tegen die last hebben van stress. In mijn intervisie groepen zijn we eens gaan analyseren wat stress eigenlijk is. Na een avond brainstormen kwamen we tot de volgende conclusie: ‘Stress is het gevoel dat je ervaart als je iets doet terwijl je je eigenlijk iets anders wílt doen.’ De was ophangen is hartstikke rustgevend. Tenzij je dat ‘nog even snel wilt doen’ omdat je eigenlijk iets anders wilt afmaken. En driehonderd taken op je to-do list hebben staan, is prima! Tenzij je, terwijl je bezig bent met taak 1, taak 300 al af wil hebben…. Het is een behoorlijke uitdaging, maar we zijn nu aan het proberen om dat wat we doen ook te willen. Ik daag je uit om het ook eens te proberen. Als je wilt….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *