Onzekerheidsvaardigheid

Als je je afvraagt: waar zal ik me na deze Corona zomer eens op richten? Kijk dan eens naar de verschillende afslagen die er zijn op je pad. Je kunt kijken naar alle beperkingen waar je nu rekening mee hebt te houden en alle zaken die je niet kunt doen. Je kunt ook kijken naar de ruimte die er wel is, de kleine verbanden waarin je wel samen mag komen. Eén ding is zeker, de komende periode zal veel onzekerheden en veranderingen met zich mee brengen. Als er dan íets belangrijk is, om je in te trainen, dan is het ‘onzekerheidsvaardigheid’. Dat is om kunnen gaan met spanning, plotselinge veranderingen en oude patronen die niet meer werken.
Richt je daarom eens op de vraag: hoe kan ik beter omgaan met verandering zeker als die negatief is? Dat kan door je zelfkennis en veranderingsbereidheid te vergroten in gesprekken (met een mentor) of door het volgen van een opleiding. Wanneer je je vaste denkpatronen eens tegen het licht houdt, kom je zelf in verandering en beweging. Dát is de juiste voorbereiding op een onzekere toekomst. Happy hunting!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *