Een verborgen juweel

Soms zijn we geneigd om pijn en ongemak te vermijden. Moeilijke situaties gaan we dan graag uit de weg, als het even kan. Verdovende middelen of activiteiten kunnen er voor zorgen dat dit gevoel tijdelijk wat naar de achtergrond verdwijnt. Toch betekent dat niet dat een innerlijke last dan geen invloed heeft op je leven. Op subtiele wijze kan het toch een negatieve impact hebben op je gemoed of je relaties, juist doordat de pijn niet werkelijk erkend en gezien wordt. Wellicht stap je dan telkens in dezelfde valkuil zonder dat je het door hebt. Als je echter naar dat ongemakkelijke gevoel durft te kijken, kun je ook gaan ervaren wat het je te zeggen heeft. Het kan helpen om alle afleiding even uit te schakelen, zodat je in de rust kan ontdekken hoe je verder wilt in een situatie of wat je nodig hebt. Je krijgt meer zicht op wat je te leren, accepteren of misschien wel vergeven hebt. Pijn en verdriet horen bij het leven, of we nu willen of niet. Maar zoals een diamant ontstaat onder de invloed van hitte en druk, stuwt deze kant van het leven ons tot inzicht en wijsheid, als we willen luisteren naar wat het ons te zeggen heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *