Energie

Iets met energie doen, levert een mens vaak bevrediging op. Energie is wat een levend wezen nodig heeft om te functioneren. Als het goed is vult die energie zich ook gemakkelijk weer aan. Van sommige bezigheden krijg je zelfs energie omdat het bijvoorbeeld een goed doel dient. In flow zijn noemt Mihaly Csikszentmihalyi dat, de schrijver van het boek ‘Flow’. Maar soms ben je ‘leeg’ of voel je je ‘opgebrand’. Vaak komt dat omdat je niet op energie maar op kracht hebt moeten werken. Dan geeft je werk je geen voeding meer, maar gaat het ten koste van je energie huishouding. Voor een keer is dat niet zo erg, maar als je dat vaak moet doen raak je uitgeput. Dus bedenk eens: van welke taken krijg ik geen energie en kan ik enkele van deze werkzaamheden loslaten? Dat zal je meer in balans brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *