Trage vragen

Albert Einstein zei eens: ‘Logica brengt je van A naar B, verbeelding overal.’ Dat geldt ook in ons leven. Onze maatschappij, nu wel flink geschud en langzaam weer op gang aan het komen, is vooral gericht op cognitie en ratio. Als je met ratio al je problemen wil oplossen, lukt dat vaak maar ten dele. Daarom ben ik ook zo’n fan van verbeelding, van kunstvormen, van dagdromen, meditatie of visualisatie. Als je een probleem tegenkomt hoef je niet altijd je dilemma uit te denken. Er zijn ook vraagstukken in je leven, die je meer als ‘trage vragen’ op kunt vatten. Trage vragen neem je mee in je achterhoofd om dag in dag uit op te mijmeren. Of je zet je verbeelding in: je kunt het ook eens aan de Wijze man of Wijze vrouw in je vragen. Ga gemakkelijk zitten, volg een tijdje je ademhaling en als er gedachten komen duw je die met een vriendelijke mentale hand opzij. Dan formuleer je het probleem als vraag in één zin en vraagt je innerlijke Wijze om opties. Kijk dan als toeschouwer toe welke beelden, richtingen, mogelijkheden naar boven komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *