Verwachting

Hoe ga je om met de verwachtingen van anderen? In werkelijkheid weten we vaak niet precies wat een ander voelt, wilt of denkt. Als we onze eigen ideeën over anderen geloven zonder ze te onderzoeken, kunnen we de neiging hebben ons aan te passen aan anderen. Als jong kind was het van vitaal belang om liefde, erkenning, waardering van bijvoorbeeld onze ouders te krijgen. We konden emotioneel gezien niet zonder. Nu is dat anders en kun je je afvragen wat je te verliezen hebt als je niet aan de verwachtingen van anderen voldoet. De mensen die echt om je geven, accepteren je zoals je bent. Als je je eigen koers vaart, authentiek bent, groeit je zelfvertrouwen. Je gaat jezélf waarderen om wie je bent. Aanpassing kan nooit veranderen wie je in diepste wezen bent. Je verliest er hooguit – een moment of langere tijd – het contact mee. En je kunt altijd weer terug bij jezelf komen door contact te maken met wat je op dit moment voelt en ervaart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *