Verstilling

Een prachtige titel van Eigen Huis magazine vond ik het, over de stille straten van alle steden in Nederland tijdens het begin van de corona maatregelen: ‘verstilling’. Nog nooit in de moderne tijd is de wereld zo in rust geweest als de afgelopen maanden. Nu we weer gedeeltelijk uit lockdown gaan, neemt de drukte op straat en in ons werk en leven natuurlijk weer toe. Als je kinderen hebt, gaan ze weer naar school, sportclubs gaan gedeeltelijk weer open. Hoe houd je de komende tijd orde in de chaos? Een goede tip daarvoor is deze: wees iedere dag eens 5 minuten even helemaal hier-en-nu. Daar zullen waarschijnlijk je gedachten eerst tegen protesteren maar dat duw je met een vriendelijke mentale hand dan maar opzij en je stemt af op je lichaam en je gevoel. Maar pas op, het kan wel eens zo ontspannend en bevredigend zijn, dat je er aan verslaafd raakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *