Door-Draaien

Vorige maand de laatste uitzending van De Wereld Draait Door. Wat een toepasselijke titel voor een programma in de tijd van nu… Een doorgedraaide wereld. Het normale leven is verstoord door een virus. En het evenwicht in de wereld blijkt opeens heel fragiel. Veel zieken, veel doden, werk valt stil en de beurzen kleuren rood. Beangstigend. Ondanks al die chaos draait de wereld gewoon door, wordt het gewoon lente, laten de vogels zich weer horen, worden lammetjes geboren en kleurt alles buiten weer voorzichtig groen. De wereld draait door ondanks de verstoring van ons evenwicht. Zit daar misschien een les voor ons in? Hebben we in deze chaos misschien een keuze? Wat doe jij als het evenwicht verstoord is in jouw wereld? Je kan doordraaien, in de zin van  gek worden. Ronddraaien in angstige gedachten. En in dat draaien dan een neerwaartse spiraal draai maken. Je kan ook Door-Draaien, in de zin van bezig blijven en zoveel als mogelijk de gewone dingen blijven doen. Als iets niet kan of mag, creatief gaan denken over hoe dan wel. Dan draai je door en draai je niet door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *