Vrijheid

We hebben allemaal wel eens een moment dat we ons onzeker voelen. Een goed instrument om daar mee om te gaan, gaat als volgt: Leef je eens helemaal in in je last. Daarna richt je gedurende 5-7 seconden je aandacht ergens anders op in je omgeving. Op een lamp, een vaas bloemen, de boekenkast etc. Na afloop kun je je gewaar worden: waar was mijn last in die tijd? Waarschijnlijk was die er even niet. Dat is interessant! Je ervaart je last dus alleen door je aandacht er op te richten, of door de gedachten erover toe te laten. Zodra je je aandacht ergens anders op richt, hebben ze geen macht meer over je. Die oefening van 5-7 seconden geeft je vrijheid. Verleg je de focus van je gedachten naar de realiteit van je omgeving: en je last is weg. Succes met oefenen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *