Creëeren

Alles wat je vorm geeft, elk ontwerp, compositie, boek, organisatie, webpagina, feest of toespraak kost aandacht. Je hebt er energie in gestoken, waardoor je creatie als het ware een eigen leven gaat leiden. Het is net als met kinderen krijgen. Je bent er verantwoordelijk voor, voedt ze op en groeit mee. Zo gaat het in meer of mindere mate met een creatie ook. Het is een eigen entiteit geworden, die nog altijd aan jou verbonden is en je soms aanzet tot nieuwe ontwikkeling. De net overleden musicus Reinbert de Leeuw zei over een van zijn vroege composities: ‘Dat wil ik niet meer uitvoeren, dat ben ik niet meer.’ Maar het heeft hem wel geïnspireerd grootse en zeer verstilde muziek  ten gehore te brengen, zoals de werken van Erik Satie. Daarmee heeft hij talloze muziekliefhebbers geraakt. Wanneer je iets maakt vanuit hoe je nu bent, zal dat een stimulans zijn om verder te ontwikkelen. Wie weet tot grote hoogte.

Voor Reinbert

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *