Gedachten

Heb je weleens negatieve gedachten die sterker zijn dan jezelf? Vreemd nietwaar, dat je gedachten hebt die je niet wilt hebben, maar die steeds weer terugkomen. Waarom kun je ze niet uitschakelen? Meestal bevechten we die gedachten, we duwen ze weg maar het volgende moment zijn ze weer terug. Ik heb een andere methode: laat de gedachte eens helemaal toe. Zonder oordeel, zonder dat je ze weg wilt hebben.
Kijk dan eens vanuit je bewustzijn (en dat is iets anders dan je gedachten) wat ze je werkelijk te zeggen hebben. Als je er met rust en aandacht vanuit het bewustzijn naar kijkt, kan één van de volgende dingen gebeuren:
– Er komt een oplossing naar voren,
– Er komt een thema onder vandaan waar je iets mee te doen hebt, of
– Het blijkt helemaal niet zo’n probleem te zijn als je de gedachte toestaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *