Alle begin is moeilijk

Wat is het soms toch lastig om bezig te gaan met waar we wél zo naar verlangen. Volgens mij zijn we vaak onbewust bang dat het niet gaat lukken, en dan lijkt de meest veilige optie: niet bezig gaan en onze aandacht op andere zaken richten. Niemand was echter op dag één een volleerd meester. Gelukkig maar, want dan zou het waarschijnlijk het een saaie bedoening worden. Om verder te komen moet je, zeker in het begin, wel bereid zijn te ploeteren, klungelen, vallen en weer op te staan. Als je een groot plan opdeelt in kleinere stappen en je op de eerstvolgende stap richt, wordt de drempel om bezig te gaan vaak wat lager. En omdat je meer ontspannen bent, kun je nog meer gebruik maken van je creatieve vermogens. Hoe zit dat bij jou: zijn er dingen waar je meer tijd aan wilt besteden? Zo ja, welke verwachtingen ga je loslaten om de eerste stap te zetten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.