De slimste mens

De slimste mens wordt tegenwoordig vaak gezien als de gene die het snelste de meeste vragen kan beantwoorden. Volgens mij is dat een vergissing. Volgens mij is de slimste mens, de mens die kan leven met Vragen. De mens die een vriendschap aan kan gaan met het Niet Weten. Die mens staat namelijk open naar de hele wereld. Want het antwoord kan overal vandaan komen. Die uiterst vervelende collega kan een hint zijn die je wijst naar jouw antwoord. Of de onbevangen kleuter van de buren, of die lantaarnpaal waar je vanochtend tegenaan liep. De mens die kan leven met Vragen, waardeert de kunst om onbevangen te Luisteren naar alles om zich heen. Ik wens je een prachtig jaar toe, met veel vragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *