Luisteren

Soms duwt het leven je in een bepaalde richting. Soms slaan we zelf een nieuwe weg in door een impuls. De keuzes die je daarbij maakt, worden echter ingegeven door signalen van binnen. Het innerlijke werk word je elke dag aangeboden als je er voor openstaat. De aanzet daartoe zijn je gevoelens: een verlangen, jaloezie, boosheid, geraaktheid, pijn of verdriet. Niet de gebeurtenissen, maar je gevoelens daarna zetten je aan tot handeling. Echter, je hebt een seconde of 2 om je automatische reactie te veranderen via drie andere werkingen in je: de gedachten, de wil en de daadkracht. Dat begint met luisteren. Welk gevoel komt langs, welke gedachte, wat wil ik doen en welke opties heb ik? Want dan zet je de volgende stap op het pad van ontwikkeling. Aan de slag met het innerlijke werk brengt je voorspoed en balans.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *